English

Zinnia's kennelille myönnetty Vuolasvirta Nro 804 2011


Colliet ovat kuuluneet elämääni melkein koko elämäni ajan. Olin 6-vuotias, kun vanhempani päättivät hankkia koiran, meidän lapsien koirapelkoa lieventämään.
Niinpä eräänä päivänä meille sitten saapui soopelicollienarttu Ella, jonka me lapset sitten ristimme Saduksi.

  

Vanhempani teettivät Sadulla pentueen vuonna 1972, josta kotiin jäi narttu Niitykasteen Berezina ja tästä koirasta alkoi Niittykasteen kennelin varsinainen kasvatus.


N.Indira,Holyrood Black-Easy,N.Berezina

Ihan oman collieni sain äidiltäni 16 vuotiaana , soopelinartun Niittykasteen Belindan ja reilun puolen vuoden kuluttua sain joululahjaksi toisen collienarttuni Niittykasteen Danielan.


Niittykasteen Belinda

Danielasta tulikin oman kasvatukseni kantanarttu ja ensimmäinen pentueeni syntyi 6.5.1982, isäksi olimme äitini kanssa valinneet tricolour uroksen Niittykasteen Elvis.

  
Niittykasteen Elvis                       Niittykasteen Dabiela

Haaveeni oli saada oma jalostusuros ja sitten sainkin kuulla Steadlyn kennelistä Ruotsissa ja ilokseni siellä oli juuri syntynyt pentue ja sain ostaa ihanan tricolour uroksen Steadlyn Devil-Deserter.


Steadlyn Devil-Deserter

Myöhemmin toin vielä useita tämän kennelin kauniita koiria Suomeen ja nämä koirat ovatkin vaikuttaneet suuresti Zinnia's kennelin kasvatukseen.
Olenkin hyvin kiitollinen Anja (Steadwyn -kennel) ja Mia Ejerstadille (Steadlyn-kennel), että ovat luottaneet niin monta kaunista kasvattiaan käsiini.Vuonna 1985 sitten syntyi rodun varsinainen "Helmi" Niittykasteen Sensaatio, muistan aina, kun äitini soitti ja sanoi puhelimessa "nyt on Sensaatio syntynyt" ja sitähän tämä koira oli
Varmasti yksi Suomen menestyneimpiä Collieita ja tämä koira vaikuttaa edelleen myös Colliekannassamme vahvasti.Elämäni koira!!


Niittykasteen Sensaatio

Vielä tänä päivänäkin nämä kaikki edellä mainitut Colliet ovat vahvasti omassa kasvatustyössäni mukana. Haluan kasvattaa edelleenkin hyvin klassista, pitkälinjaista collietyyppiä, luonnetta sekä terveyttä unohtamatta!
Haluan kiittää myös kaikkia kasvattieni omistajia, että olette pitäneet kasvateistani hyvää huolta ja kaikki saavuttamani tulokset ovat vain teidän hienon työn ansiota, ilman teitä tämä kaikki ei olisi ollut mahdollista!!


Zinnia's The Original

-Merja-